Смена која (министарски) живот значи

Небојша Брадић Дугујем вам захвалност што сте ми сменили шефа [Млађана Динкића]. Да нисте ви њега, он би сменио мене!

Небојша Брадић, министар културе из Г17, обраћајући се премијеру Мирку Цветковићу, "Ало!"

Ријалитија и (буђавог) хлеба

Александар Тијанић Ријалити програми у Србији су најбољи и подржавам их. Озбиљно вам кажем, овде треба 24 сата емитовати ријалити програме, зато што је то примерено ситуацији.

Александар Тијанић, генерални директор РТС-а, "Прес"

Џаба вам новци, моји синовци (ја ипак саветујем мало боље)

Данијел Сервер Шта ће Монтгомери да ради са Николићевим новцем? Позваће своје старе пријатеље у Стејт департменту, Савету за националну безбедност и Конгресу како би заказао састанке. То је нешто што секретарица председника једне парламентарне странке или амбасада може и треба да уради. Ако не успеју, ја ћу то бесплатно урадити за њега, јер сам поборник идеје да Вашингтон треба да саслуша идеје свих странака из Србије.

Данијел Сервер, из вашингтонског Института за мир, о уговору по којем је Томислав Николић ангажовао бившег америчког амбасадора Вилијама Монтгомерија за 7500 евра месечно, "Б92"

Два у три

Прес Војислав Шешељ је тако пре неколико дана поручио да у животу има само три циља: први – да уништи Тому, други – да уништи Вучића, и трећи – да уништи Тому и Вучића.

Прес, у тексту у којем се објашњава да се "лидер радикала вратио у жижу јавности после кризе владајуће већине у Србији у којој се помињало да би чак и његови посланици могли да обезбеде очување владе јер радикалима тренутно најмање одговарају избори"

Одлазак у хладније крајеве

Мирко Цветковић После 399 седница Владе стварно би било смешно да имам трему. [...] Претпостављам да имам висок притисак и мени пријају хладне просторије. Увек се знојим у малим, топлим просторијама и под рефлекторима. Ево, знојим се и сад док разговарамо.

Мирко Цветковић, председник Владе, одговарајући на питања има ли трему пред 400. седницу Владе и зашто се знојио док је читао текст о Динкићевом разрешењу, "Прес"

Концептуална реконструкција

Ивица Дачић Све што се ових дана у медијима провлачи о нашој партији и о наводно прецртаним министрима није тачно. Новинари су Мркоњића до сада више смењивали него Кастра. Не бежимо од реконструкције, али морамо да видимо који ће концепт да буде прихваћен.

Ивица Дачић, председник СПС-а, "Вечерње новости"