Разум и осећајност (ММФ-а)

Леонардо Ердељи Разговарали смо са ММФ-ом, они су хладни професионалци, и рекли су "лепо је све то причате, и корупција, и јавне набавке, и трпање људи у систем, али, господо, ви сте бирали ту Владу и ви сте бирали Кркобабића за преговарача око пензија а не ми"! И рекли су да долазе из земље где постоји социјални дијалог, ја сам им рекао "добро дошли, где престаје разум – почиње Србија"!

Леонардо Ердељи, председник Уније синдиката просветних радника Србије, "Око" РТС-а

Имамо владу (а можда и државу)

Диана Драгутиновић Мени се чини да држава нормално функционише и да је најбоље да држава функционише, а да персоналне промене не буду од тако пресудне важности. Мени се чини да владе има, а време ће показати да ли сам ја у праву или неко ко мисли другачије.

Диана Драгутиновић, министар финансија, новинарима у Скупштини, РТС

Само за Младићеве очи

Владимир Вукчевић Не желим да се играм Џемса Бонда, али мислим да је то добро, да треба бити веома обазрив.

Владимир Вукчевић, тужилац за ратне злочине, одговарајући на питање како могу остати скривене информације о потрази за Ратком Младићем, "Фонет"

Нисмо највећи али смо неуспешни

Бас Бакер Србија јесте важна земља у региону, али није најважнија. Већа па и битнија од ње је Румунија, а неке земље се, као што су Русија и Пољска, истичу по величини, а друге, попут Словеније и Словачке, по томе што су успешне и већ су чланице еврозоне.

Бас Бакер, шеф мисије Међународног монетарног фонда за земље у развоју, "Блиц"

Најбоље из (Владе) Србије

Мирко Цветковић Ово што ми радимо можда није идеално, али јесте нешто најбоље што ова држава има. Дакле, то је оно што смо ми, то је оно што ми можемо и то је оно што ми знамо. Боље од тога у овој држави не постоји.

Мирко Цветковић, председник Владе, "Прес"

Чаробна статистика (за остајање на власти)

Мирко Цветковић Просечна плата нам уопште не пада упркос томе што се прича. Она чак реално расте. И то је сад један виртуелни свет. Кад питате човека како живи, он каже ужасно. И ја сам дошао до закључка да су у суштини и статистике и људи у праву.

Мирко Цветковић, председник Владе, "Прес"

Сан као ноћна мора

Бој Џорџ Још нисам имао то задовољство, он је и даље мој сан.

Бој Џорџ, музичар, одговарајући на питање "да ли сте упознали Немању Видића за ког сте рекли да вам се веома допада, па чак и да бисте волели да видите његове груди на својим леђима", "Блиц"

Чиста (србска) математика

Милош Гроздановић Моја теорија је чиста математика и нормално је што су Срби уплетени у све. То је Божија заслуга. Математички је одређено да Срби као народ центра имају најтежи Божји задатак, а то је да битишу на овим просторима и да носе бреме и знање Божије. Срби су на себе преузели све што божанско треба да буде представљено на земљи. Ми смо овде и у центру по Божијој поставци и ја сам то математички доказао, тако да је нетачно тумачење да због тога што смо "направили кућу насред пута" страдамо. Ја сам поставио најновију "античку историју Србије" и ту област довео на академски ниво.

Милош Гроздановић, академик "Србског ученог друштва" из Грачанице и кандидат за Нобелову награду, на свечаној академији у Нишу, "Политика"