Иза политичке позадине

Војислав Коштуница Позивам власт да отворено саопшти да ће тужилаштво прогањати сваког ко се бори за Косово и Метохију и да ће прогањати сваког ко критикује ЕУ и да ће прогањати сваког ко је против уласка у НАТО.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, о најављеном позиву за саслушање у вези са политичком позадином убиства премијера Зорана Ђинђића, "Прес"

Корак иде за (рас)кораком, а јунак за Бриселом

Ђорђе Вукадиновић У последње време СНС повлачи доста потеза који су у раскораку са стварношћу или са логиком, али то, за сада, нема последице по њихов рејтинг, а приметно је да користе сваку прилику да скокну до Брисела.

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, о боравку Томислава Николића и Александра Вучића у Бриселу, "Политика"

Отприлике одлични односи (од када се мере)

Мирко Цветковић Мени се чини да је отприлике једна заједничка констатација да су односи Републике Србије и Републике Српске, не само веома добри већ вероватно најбољи од када се, у политичком смислу, ти односи посматрају.

Мирко Цветковић, премијер Србије, после заједничких седница влада Србије и Републике Српске у Бањалуци, РТВ

Увек Србија, понекад Немачка

Божидар Ђелић Као што је реституција била скромна и у моћној Немачкој, таква мора да буде и у Србији.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе за европске интеграције, о враћању имовине, "Вечерње новости"

Да сам раније знао да су у Бриселу тако фини...

Томислав Николић Мислим да смо уверили ауторитете у ЕУ да и промена власти доноси Србији останак на путу ка ЕУ и да је незамисливо у Србији да било која власт може да одустане од европских интеграција. [...] Мислим да греше многи који оптужују Европску комисију да се превише меша или да се неки политичари понашају онако како им кажу у Бриселу. Ми нисмо добили ниједну директиву, само смо разменили мишљења.

Томислав Николић, председник СНС-а, у Бриселу, после састанка са европским комесаром за проширење Штефаном Филеом, "Политика"