Држи воду док министри не оду

Леонардо Ердељи Плате професора и наставника који су у законитом штрајку не могу бити умањене, али је Министарство, ипак, донело такву одлуку. Саопштено нам је да ћемо ми наша права остварити на суду, али да то, сасвим сигурно, неће плаћати ова влада Србије.

Леонардо Ердељи, председник Уније синдиката просветних радника Србије, "Политика"

Све је исто, само њега (Хитлера) још нема

Жарко Кораћ Она [Србија] покушава да помири непомирљиво, модернизацију и територијалну експанзију. Србија нема више снаге да води ратове али су и неке државе на простору бивше Југославије доста крхке и њени спољнополитички потези прилично дестабилизују унутрашње прилике у тим земљама. Ако хоћете директно, Србија се није стварно помирила са поразима деведесетих година и њена данашња власт нема снаге да из тих пораза извуче праве поуке. Србија помало личи на Вајмарску Немачку, наравно, у потпуно измењеним међународним околностима и њу тек чека да сведе прави биланс ратова деведесетих.

Жарко Кораћ, председник СДУ и посланик на листи ЛДП-а, "Данас"

Распуцана реформа

Жељко Митровић Ти који су пуцали – пуцали су, а сада је ред на нас да ми мало пуцамо. Али, пре него што почнемо да пуцамо прво ћемо завршити ствари које смо започели – окончаћемо реформе на нивоу целе "Пинк медија групе", а ја планирам да реформишем себе и свој живот. При томе ћемо да направимо добру анализу ко нам је био пријатељ, а ко непријатељ у овом периоду коју је био веома тежак за "Пинк".

Жељко Митровић, власник "Пинка", после повратка са тромесечног лечења у Немачкој, на опаску водитеља да се "током његовог одсуства на компанију пуцало из свих могућих оружја", ТВ "Пинк"