Багер звани жеља

Љубомир Ђокић Џо Имам онај покварен [багер]. Да је исправан, шетао бих ја њега. Довело ме то што сам мислио да је народ стално гладан, јер где год се појавим кажу – ти си крив за ову ситуацију, тебе треба убити. Ја сам очекивао да ће да дође бар 100.000 људи овде.

Љубомир Ђокић Џо, багериста и "један од симбола 5. октобра", о разлозима доласка на први Фејсбук протест у Београду, "Б92"

Ако је Црној Гори лоше онда ништа

Предраг Поповић Зато што им то треба како би застрашили Србе. За њих је проблем и брашно, и три прста Новака Ђоковића, и порекло председника Бориса Тадића и Његош, који је постао геноцидан... Само није проблем када признају Косово, када премијер Лукшић потврди да је изјавио да је Црној Гори добро ако Србији иде лоше, када нас називају извањцима и посрбицама...

Предраг Поповић, председник Народне странке Црне Горе, коме је одузето црногорско држављанство, на питање о "стратегији Србије о дијаспори", "Актер"

Ви мене варате (да ме из власти избаците)

Млађан Динкић Грдно је погрешио. Са мном се увек све зна. Никада нећу прећутати ако је нешто погрешно и лоше за државу, без обзира на то колико ће ме то лично коштати.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, о изјави председника ДС-а и Србије Бориса Тадића да се "са Динкићем никада не зна", "Блиц"

Нема правичног суђења без неправичних притисака

Џефри Најс Објективно, ја не знам ни за један поступак пред Трибуналом који је подлегао неправичним притисцима. Постојање неправичних притисака вероватно је неизбежан део рада нових међународних трибунала. Они су, наравно, основани из легитимних, праведних, законитих, политичких циљева али су они краткорочни, политички судови. На пример, нису основани да трају заувек и да суде свим одговорнима.

Џефри Најс, бивши тужилац Хашког трибунала, ТВ "Б92"

Шверц бољег живота

Велимир Илић За време Милошевића власт је била кудикамо боља. Могло је макар да се шверцује, па да се преживи.

Велимир Илић, председник НС-а, "Вести"