Бој се овна, бој се врабаца... кад ћеш седети на стиропору?

Велимир Илић Ко се плаши врабаца он не сеје пшеницу, према томе одустајања од митинга нема.

Велимир Илић, председник НС-а, о митингу заказаном за 16. април и поруци председника Србије Бориса Тадића да би "вештачко изазивање кризе и изазивање насиља на улицама угрозило кандидатуру Србије за ЕУ", "Б92"

Тешко председницима кад се сете колико су митинговали другим председницима

Борис Тадић Сваки протест који је миран и у складу са законом део је једне нормалне процедуре. Као стари учесник демонстрација, не могу принципијелно имати ништа против њих. Али, лицитирање са датумом избора, постављање ултиматума, инфантилан је начин гледања на политику. Не смемо изборним процесом угрозити кандидатуру. Такође, вештачко изазивање кризе и изазивање насиља на улицама могу бити и те како начин угрожавања кандидатуре Србије. То организатори протеста морају имати на уму.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, о протесту опозиције заказаном за 16. април, "Вечерње новости"

Прогледати на Ахтисаријево око

Чедомир Јовановић Србија треба максимално да инсистира на остваривању права гарантованих Ахтисаријевим планом који је уграђен у Устав Косова. Неопходно је да напустимо пакосну позицију земље која, ако не може да уради ништа конструктивно, проналази задовољство у томе што чини другима штету. Морамо да напустимо политику самоизолације у коју се повлачимо због тога што свет не може, попут Србије, да једним оком киклопа посматра стварност овог региона.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, о "конкретном решењу за питање Косова", "Време"

Кандидати за брдско-планински циљ

Борис Тадић Србија се налази пред "брдским пролазним циљем". Он је тежак, према њему се пењемо отежаним ритмом, али не смемо да престанемо, већ морамо да убрзамо.

Борис Тадић, председник Србије, током посете Француској, упоредивши процес европских интеграција Србије са бициклистичком трком "Тур д' франс", "Мондо"

Крива је Криваја

Весна Пешић Буди Бог с вама! Никада нисам чула за Кривајску иницијативу. После овог искуства, не бих више ни у какву странку ушла, ни на коленима да ме моле!

Весна Пешић, најављујући да у парламенту више неће деловати као посланик ЛДП-а већ самостално и демантујући да ће се прикључити Кривајској иницијативи, странци чије је формирање најавио бивши функционер ЛДП-а Владимир Павићевић, "Блиц"

За председника Обаму, јуначкога сина

Моамер ел Гадафи Упркос свему овоме, ви ћете увек остати наш син, шта год да се деси. И даље се молимо да наставите да будете председник САД и победите на новим изборима.

Моамер ел Гадафи, лидер либијске револуције, у писму председнику САД Бараку Обами у којем га моли да НАТО заустави ваздушне нападе на Либију, "Вести"

Пустите ме да га видим (на трен само)

Наташа Јовановић Били смо поређани у шпалиру у холу Скупштине. Пошто је Путин прошао другим путем, потрчала сам, прогурала се кроз обезбеђење и излетела испред зграде. Вероватно сам тада и уганула леву ногу. Не жалим нимало, јер ме је Путин видео и махнуо ми док сам седела на петом степенику! Писмо сам дала шефу протокола, који му га је одмах предао.

Наташа Јовановић, посланик СРС-а, о "најслађој повреди у животу" приликом дочека руског премијера Владимира Путина, "Курир"