Кад се, Карла, сетим тебе (мени моје срце зебе)

Серж Брамерц Операција хрватске војске и полиције "Олуја" била је легитимна акција ослобађања окупираног подручја, али да то не значи да су се у оквиру ње могли чинити злочини.

Серж Брамерц, главни тужилац Хашког трибунала, загребачки "Вјесник", "Танјуг"

Виц за унутрашњу употребу

Силвио Берлускони Јутрос сам трчао за мојом секретарицом да је дохватим на столу, а она ми рече: "Али, председниче, већ смо пре два сата водили љубав?!" Рекох јој: "Чуј, памћење почиње да ме издаје." Ако објавите овај виц...

Силвио Берлускони, премијер Италије, обраћајући се новинарима, снимак вица који је анонимно послат у редакцију, "Annozero"

Нема повлачења, има поделе

Борислав Стефановић Српски преговарачки тим не бежи од могућности да се разговара о подели Косова.

Борислав Стефановић, шеф српског тима у преговорима о Косову и Метохији, "Блиц"

Најмањи велики политичар

Чедомир Јовановић Имам утисак да у Србији постоје две крајности. Једна која онако са стране посматра све као "Фарму", само више нема кепеца, него је сад тамо Томислав Николић, који је у кревету, па се сад лицитира колико ће да издржи и шта ће бити на крају.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, "Б92"

Дабогда ти клетву смишљао Вучић

Александар Вучић Треба да се стиде сви они, срам било и [Драгана] Ђиласа и [Бориса] Тадића и све његове медијске слуге. Дабогда никада не јели и пили онолико колико Томислав Николић једе и пије.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, о штрајку Томислава Николића, "Танјуг"

Политикант се везује за рогове, а Вучић за реч

Александар Вучић Избори обједињавају све оно што сте замерали - од Косова, економије, бољег живота, „Телекома“, [...] нормалног избора судија, тужилаштво на које неће моћи да утичу тајна полиција и политичари. Не кажем да избори решавају све и да ће тећи мед и млеко. Али, ако не буде боље за шест месеци, сами морамо да купимо прње - јер су очекивања народа велика. Ја сам сигуран за себе.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, „Црно-бели свет“ РТВ-а