Креативношћу против конструктивности

Борислав Стефановић Шефица приштинског тима Едита Тахири је конструктивна и излази у сусрет предлозима српске стране. Српска страна о сваком питању даје нова, креативна решења која не урушавају суверенитет Србије.

Борислав Стефановић, шеф српског преговарачког тима на преговорима о Косову и Метохији, током скупштинске расправе, РТС

Катакомбне прчварнице

Патријарх Иринеј Знате, и у предузећу, кад неко није добар директор, замени се. И у свим другим приликама тако бива, па бива и у цркви. [...] Мада нема благодат епископску, он обмањује и себе и оне који га следе. Уместо да врати монахе у манастире, што смо га молили, он заједно са њима служи у такозваној катакомбној цркви или цркви у егзилу, по подрумима, прчварницима и слично, на саблазан цркви и народу.

Патријарх Иринеј, о рашчињеном епископу рашко-призренском Артемију, "Данас"

Друг Галбрајт на челу (избегличке) колоне

Мирослав Туђман Цијела та конструкција о злочиначком потхвату пала би у воду да су укључили и сјеверни и јужни сектор. У сјеверном сектору побуњени Срби нису имали непосредног контакта и комуникацију с БиХ, односно Југославијом, а тамо је 27 тисућа људи након завршене операције, након Олује, напустило Хрватску а да их нитко није на то присиљавао. На челу те колоне био је [Питер] Галбрајт. Кад би се то укључило видјело би се колико је то накарадна теза, јер би по томе и амерички велепосланик био дио удруженог злочиначког потхвата.

Мирослав Туђман, син бившег хрватског председника Фрање Туђамана и некадашњи шеф хрватске обавештајне службе, за Index.hr, "Вести"

Испод (плавог) шлема накнадне памети има

Јан Велендорф Видели смо 12 особа у маскирним униформама како се приближавају школи. Био сам у бункеру на врху зграде и јавио сам команданту шта се догађа. Гледали смо их како гранатама разбијају врата школе, али имали смо наређење да не интервенишемо. Униформисане особе су ушле у школу, извеле хендикепиране особе и старце, поређали их у ред и убили. Све је трајало мање од 15 минута.

Јан Велендорф, дански војник и некадашњи припадник "плавих шлемова" Уједињених нација у Хрватској, о масакру хендикепираних Срба у Двору на Уни после акције "Олуја", за данску ТВ "БТ", "Блиц"

Улични лежач

Млађан Динкић Нисам стекао утисак да се на политичкој сцени Србије било шта битно изменило после штрајка глађу и жеђу Томислава Николића. Што се мене тиче ја никада не бих легао у кревет да бих остварио неки свој циљ, већ бих се борио па макар и на улици, али не могу да говорим о афинитету политичара у Србији.

Млађан Динкић, председник Уједињених региона Србије, "Танјуг"

Радикални штрајк с напредним крајем

Ратко Божовић Прекид штрајка глађу Томислава Николића у Патријаршији уз васкршње јаје показује да је Црква институција која има довољан ауторитет да реши затегнуту политичку ситуацију у земљи, али је лидеру СНС-а помогла да елегантно изађе из ситуације у којој се нашао – Црква је Николићу помогла да изађе из сопствене пећине на светлост.

Ратко Божовић, социолог културе, "Прес"

Један прст у два ока (и у две главе)

Томислав Николић Он [Ивица Дачић] је одувек био лицемер. Забио је прст у око и Тадићу и мени. Каже да би расписао изборе, али не напушта Владу.

Томислав Николић, председник СНС-а, "Курир"

Док ми мастерисасмо – понестаде диплома

Блиц У овом тренутку на хиљаде студената који су од 2007. до данас завршили мастер студије нема формални доказ о свом образовању – мастер диплому. Због немара Министарства просвете и науке, изглед мастер дипломе и даље није законски уређен, а студентима се уместо тога издају уверења о завршеним студијама која су валидна свега шест месеци.

Блиц, о "једном од начина на који факултети рекетирају студенте"