Српско републичко војводство

Бојан Костреш Ако прецизно прочитате шта пише у програму Војводина Република, и избаците тај назив "република", видећете да он подразумева децентрализацију Србије на шест организационих јединица које поред Војводине и Косова подразумевају још град Београд, Шумадију, југоисточну Србију, Санџак или Рашку област, што је данас мање-више консензусни приступ свих странака које се залажу за регионализацију и децентрализацију Србије.

Бојан Костреш, председник Радне групе за доношење закона о својини Републике Србије из ЛСВ-а, "Политика"

Вишак девиза, мањак пара (и памети)

Мирко Цветковић Изгледа да у овом тренутку имамо већу понуду девиза него што је потребно...

Мирко Цветковић, председник Владе, о јачању курса динара у односу на евро, "Танјуг"

Референдум о референдуму

Милорад Додик Предстојећи референдум није референдум о статусу, али никада нећемо искључити право да РС у једном тренутку одржи такав референдум. Референдум је овде проблем као чин и право, јер могли смо да распишемо и референдум о климатским променама и да нам се то право оспори. Наш закон о референдуму је уважио најбоље правне тековине ЕУ, а нама се спори право да имамо референдум.

Милорад Додик, председник Републике Српске, на скупу "Република Српска - референдум као изазов", "Прес"

Бомбашки процес

Невен Цветићанин Шешељ ће деловати као бомба бачена у септичку јаму, са свим пратећим дешавањима.

Невен Цветићанин, сарадник Института друштвених наука, према "Пресу"

Би, три, мулти

Небојша Радмановић Када се саберу резултати свега онога што се радило тамо, мислим да су добри, јер смо у току једног дана, поред трилатералног састанка, имали и билатералне састанке са Србијом и са Турском. По мом мишљењу суштина је у мултилатералном мировном договору.

Небојша Радмановић, председавајући Председништва БиХ из Републике Српске, о састанку БиХ, Србије и Турске у Карађорђеву, "Танјуг"

Ваистину Тома!

Томислав Николић Било ми је тешко, а скоро смешно када ме је [Борис Тадић] обишао. Рекао сам му да је дошао само због камера. Као доказ сам му навео и то да је пре можда пола сата био на подшишавању, како би био леп пред новинарима. Да сам му барем значио колико керуша Мила. На Ускрс сам му опростио и одговорио на поруку са "Ваистину васкрсну". Такав сам и не бих желео да сам другачији.

Томислав Николић, председник СНС-а, о свом штрајку глађу и жеђу, "Вечерње новости"