Бржи од других, спорији од својих обећања

Борис Тадић Када неко каже – споро градите путеве – то је с једне стране тачно, а с једне и није јер нико пре нас није брже градио. Само је направљена неопростива грешка због тога што је речено да ће бити брже завршени него што ће бити завршени. Много је боље да кажемо реално када ће бити него да пројектујемо датуме на основу наших очекивања и жеља. Од жеља и очекивања живе само деца и адолесценти, али одрасли и зрели људи не могу да се ослоне само на жеље и очекивања већ и на реалне планове.

Борис Тадић, председник Србије, у Крагујевцу, "Танјуг"

Затворена демократија

Борислав Стефановић Хоћемо да видимо зашто не ваља разговарати са представницима Београда. Коме ми то сметамо, у отвореној и демократичној Приштини?

Борислав Стефановић, шеф српског преговарачког тима на преговорима о Косову и Метохији, пред пут у Приштину, на седници скупштинског Одбора за КиМ, РТС

Комунистичка крв није социјалистичка вода

Славица Ђукић-Дејановић Моја сећања на маршала Тита, не улазећи у потезе које је правио, позитивна су, јер је народ лепо живео, сви су имали аутомобиле, готово сви су ишли на летовања... Али, не знам како би се снашао у овим тешким временима.

Славица Ђукић-Дејановић, председница Скупштине из СПС-а, на годишњицу смрти Јосипа Броза, "Прес"

Правни кварнићи

Зоран Красић Конкретно мислим да су САД, Велика Британија, НАТО пакт и ЕУ тражиле задржавање Шешеља у Хагу, јер и даље процењују да је Шешељ на слободи велика сметња овом евроатлантском уништењу Србије. Шешељ је у Хашком трибуналу због оне чувене реченице Зорана Ђинђића "водите га и не враћајте га више", тако да је политичка позадина овог суђења доминантна, препознатљива и видљива.

Зоран Красић, шеф правног тима Војислава Шешеља, о одбијању судског већа Хашког трибунала да Војислава Шешеља пусти на слободу, "Смедиа"

И судска одбрана на уста улази

Војислав Шешељ Ово кад сте ми понудили ручак, ја сам помислио да сте озбиљно то мислили па очекујем онда и да ми се проследи ручак – а не да ми дају ону кесу тамо, коју ни свиње не би могле да једу и коју нам пошаљу из затвора. Ако сте понудили ручак, очекујем исти ручак који ви, председавајући, будете данас имали или тужилаштво. Ако не, онда повуците вашу понуду па да знам да ћу остати без ручка.

Војислав Шешељ, у Хашком трибуналу, на обавештење судије да је дата пауза за ручак, на седници на којој је одбијен његов захтев за пуштање на слободу, РТС

Узмите све што вам бомбардовање пружа

Мухамед ел Гадафи Бомбардују нас и дању и ноћу. Горе него вас 1999. Све што желе је наша нафта. Нека је узму, ето им све. Арапи нас мрзе, зато што смо подржавали Србију за време распада Југославије. А ми смо један народ, једна душа, једно срце. Хвала вам на речима утехе, преживећемо, као што сте и ви преживели. Изаћи ћемо из овог пакла, а наше пријатељство ништа не може да уништи.

Мухамед ел Гадафи, брат либијског вође Моамера ел Гадафија, "Курир"

Колатерална доброта

Ален Жипе Наш циљ није да убијемо Гадафија... Смрт његовог сина и унучади је колатерална штета.

Ален Жипе, француски министар иностраних послова, за "Франс 24", "АФП"