Хладан дах са Запада (рођени смо у гету)

Ивица Дачић Је л' ми сада треба да се понашамо расистички и нацистички? Је л' ми сада треба из једног аутобуса да извадимо четири Рома и кажемо "ви сте Роми, ви не можете да пређете границу"?! О чему ви причате, хоћете ли да идемо у Европу или да правимо гетое овде? Ми ћемо применити екстремније мере него што можемо законски, ми хоћемо да им узмемо пасоше – а ЕУ каже "немојте, размислите"!

Ивица Дачић, министар унутрашњих послова, о лажним азилантима који угрожавају безвизни режим са ЕУ, "Вести" ТВ "Б92"

Партијска монархија

Душан Ковачевић Међу странкама нема монархистичких и њихово позивање на монархију је неискрено. Разлог је у томе што ниједан вођа странке не може да буде краљ. Кад би постојао закон по којем би партијске вође могле да постану краљеви, све би странке биле монархистичке.

Душан Ковачевић, драмски писац и члан Крунског савета, "Блиц"

Са очима изван сваког добра

Синиша Михајловић Допуштам да се ради о стварима које су веће од мене, да је он [Осама бин Ладен] био најтраженији криминалац на свету, али ми изазива гађење да се радујете било чијој смрти. Србију су 1999. бомбардовали Американци, али се ја не бих радовао да је неки Американац тада погинуо. Видео сам у новинама фотографију на којој се види лице Хилари Клинтон, како прати снимак напада, и док се неко у просторији чак и смејао, њене очи говоре све.

Синиша Михајловић, бивши фудбалер и садашњи тренер фудбалског клуба "Фиорентина", за италијанску агенцију "Анса", "Танјуг"

Из 1000 (евра) у икс

Александар Вучић Нисам се кладио 100 година, али су сви били против Муриња, па сам морао да се кладим на Реал! Квота је била од пет до 10, зависно од кретања резултата, не сећам се тачно колико сам уплатио, кладио сам се преко телефона, али је било симболично нешто. И шта да вам кажем, убио ме судија Де Блекер! Таман се ја обрадујем, скочио сам кад је Игуаин дао гол у првом, кад судија га поништи. Толико сам се изнервирао, не знам шта бих да ми је био ближи.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, o утакмици полуфинала Лиге шампиона Барселона- Реал Мадрид завршеној 1:1, текст "Вучић пукао 1000 евра због Реала", "Ало!"

Сам свој насилник (и пресудитељ)

Хилари Клинтон Пуковник Гадафи би могао да постане жртва насиља које је сам започео.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, италијански "In mezz'ora"

Ми смо као Георгина

Борис Тадић То вам је као трудноћа. Ми се сада налазимо у процесу сазревања тог економског плода и ја просто не могу да обећам да ће мајка Србија родити брже него што је време. То нема везе са изборима, него са природним растом.

Борис Тадић, председник Србије и ДС-а, "Фонет/Танјуг"