Прави одговори који нам нису признати као тачни

Војислав Коштуница Очигледно је да је започео истовремени притисак на Србију да прихвати Ишингеров план за Косово по моделу споразума две Немачке, на Републику Српску да пристане на централизацију БиХ и на СПЦ у Црној Гори. Једини прави одговор за Косово је поштовање Устава Србије, за Републику Српску поштовање Дејтонског споразума, а за СПЦ у Црној Гори поштовање канонског права.

Војислав Коштуница, председник ДСС-а, у саопштењу, РТС

Смак смака света

Харолд Кампинг Одређени бројеви појављују се у Библији када се говори о одређеним темама. Тако је број 5 везан за покајање, број 10 за целовитост, а број 17 за рај. Исус Христос је разапет 1. априла 33. године. Од тада до 1. априла ове године прошло је 1978 година. Када се тај број 1978 помножи са бројем дана у соларној години, односно 365,2422 добија се резултат 722 449. На тај резултат додате још 51, а толико је дана између 1. априла и 21. маја, и добићете идентичан резултат као када бројеве пет, десет и 17 помножите и дигнете на квадрат.

Харолд Кампинг, калифорнијски проповедник, о рачуници којом је предвидео смак света који се није догодио 21. маја у 18. сати, "Блиц"

Вишепартијски монизам

Чедомир Јовановић Том логиком, у последњој фази једнопартијског система, Милошевић би био оличење демократског лидера, с обзиром на то да је био пун листић противкандидата на изборима који су промовисали унутарпартијски плурализам уместо вишестраначког система.

Чедомир Јовановић, о чињеници да је једини кандидат за председника ЛДП-а, "Данас"

Неподаничка могућност избора једног од једног

Иван Андрић ЛДП је и у овом послу лидер и ледоломац. Амбиција нам је да изборном скупштином дамо конкретан пример реализовања идеје повратка људи у политику, а да чланови, од поданика, како је уобичајено у нашим странкама, коначно постану учесници, неко ко стварно може да одлучује.

Иван Андрић, кандидат за потпредседника ЛДП-а, о чињеници да су се о Чедомиру Јовановићу као једином кандидату за председника ЛДП-а непосредно изјашњавали сви чланови партије, "Данас"

Појешћу све чоколадице (без шећера), постаћу витак

Ивица Дачић Највише волим чоколаду, ал' не смем [јер није добра за линију]... Тражио сам ону без шећера, али ми дали ову обичну.

Ивица Дачић, заменик премијера и председник СПС-а, на отварању Дечјег сајма, на питање једне девојчице "који сладолед највише воли", "Курир"

Немам ни интерес (а камоли сукоб)

Слободан Милосављевић Био сам председник Привредне коморе Србије (ПКС) и избором на јавну функцију сам добио решење о мировању радног односа са правом и обавезом да се по престанку функције јавим на рад у ПКС. Ја сам се практично вратио у институцију у којој сам радио. Све ове инсинуације ми личе да неко, из не знам којих разлога, води прљаву кампању против мене. Апсолутно сам све урадио по закону и никаквог сукоба интереса нема.

Слободан Милосављевић, бивши министар за трговину и услуге, о најави Агенције за борбу против корупције да ће истражити како је он, као бивши министар, постао саветник у ПКС, "Блиц"