Привести их к познанију неопходности лечења

Александар Вучић Монструозна је лаж да сам организовао нереде на митингу Српске радикалне странке. Они који то измишљају су за болницу, али лекари никако да почну да лече по службеној дужности.

Александар Вучић, заменик председника СНС-а, на оптужбе чланова СРС-а да је организатор сукоба на њиховом скупу у Београду поводом хапшења Ратка Младића, "Вечерње новости"

Динкићева кутија (понижења)

Чедомир Јовановић У време док смо предлагали закон о 12 министарстава и департизацију, а за три године имали више од 20 законодавних и конкретних политичких иницијатива у Скупштини Србије, Динкић је одузимао средства општинама и градовима, касу држао у Београду, грчевито узимао полуге власти и користио слабости ДС и њеног премијера, кога данас понижава, као и целу Србију, хвалећи Коштуницу као реформатора.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, поводом изјаве Млађана Динкића да је "Чеда Јовановић за мене једно велико разочарење", "Данас"

Само ме смртна казна спасава

Војислав Шешељ Предлажем да будем осуђен на смрт. То би био идеалан крај моје политичке и правне каријере.

Војислав Шешељ, у судници Хашког трибунала, у завршној речи на другом суђењу за његово непоштовање суда, на тужиочево тражење три године затвора, "Срна"

Осмишљавање беде

Јован Кркобабић Влада има резултате, осмишљено приступа проблемима и нема ни једног разлога да не издржи цео мандат.

Јован Кркобабић, потпредседник Владе и председник Партије удружених пензионера Србије (ПУПС), за јагодинску ТВ "Палма плус", "Танјуг"

Нема тога што Србија неће бити (пред изборе)

Божидар Ђелић Сигуран сам да ће избори бити негде у априлу или мају 2012, када им је иначе време. Очекујем да ће до тада отпочети преговори са ЕУ, да ће "Фијат" започети серијску производњу, да ћемо очувати Бели шенген, да ће незапосленост опадати и да ће се јасно видети да смо очували стабилност упркос кризи. То ће сигурно бити Србија која напредује.

Божидар Ђелић, потпредседник Владе задужен за европске интеграције, "Вечерње новости"

Гурање под хашки тепих

Биљана Плавшић После тог сусрета надала сам да ће "случај Караџић" бити гурнут под тепих. Рекла сам [Медлин Олбрајт] "ви говорите да треба да се ћушне под тепих, хајде да радимо на томе". Имала сам утисак да има неко разумевање.

Биљана Плавшић, бивша председница Републике Српске, о сусрету са са тадашњим америчким државним секретаром Медлин Олбрајт у Бањалуци 1997, за ТВ "БН", "Вести"