Пасје преподне

Срђан Ђоковић Три и по сата нисмо могли да мрднемо, чак ни кучету које је било са нама нису дозволили да оде до тоалета.

Срђан Ђоковић, отац тенисера Новака Ђоковића, на чињеницу да хрватска полиција није дозволила улазак у Дубровник јахти у њиховом власништву, "Танјуг"

Слушајте нас па ћете и ви да бомбардујете (кад порастете)

Хилари Клинтон Афричке земље морају да се чувају новог колонијализма, и та опасност долази од Кине. Доста се може научити од азијских држава како владе могу да помогну економски раст, али Пекинг није политички узор који треба да пратите. Више лекција можете да научите од САД и других демократија.

Хилари Клинтон, државни секретар САД, у Замбији, на почетку своје петодневне афричке турнеје, "Танјуг"

Нема укрштања мишљења са непријатељима укрштања мишљења?

Жарко Кораћ То је исто као да доведете некога из Кју Клукс Клана и демократу из САД и онда им укрстите мишљења. Та се мишљења не могу укрстити јер човек који подржава идеје Кју Клукс Клана је себе избацио из цивилизованог друштва и ту је по мом мишљењу друга трагедија те емисије, што су Коста Чавошки – који је иначе академик и професор права у пензији – и Љиљана Булатовић, бранећи до краја геноцид и тежак злочин, себе избацили из цивилизованог света и нема заправо никакве сврхе с њима водити разговор.

Жарко Кораћ, председник СДУ, о емисији "Дебата" ТВ "Б92" због које су уреднице "Пешчаника" Светлана Лукић и Светлана Вуковић прекинуле сарадњу са РТВ "Б92", "Е-новине"

Кад бане БАНУ у САНУ

Мустафа Церић Позивам и браћу Албанце да нам се придруже. Срби и Хрвати имају пружену руку, али само под условом да науче како се Бошњаци зову, и која је њихова домовина. Нек никад не кажу да је нас Бошњака превише, него да нас је премало! Зато отац српске нације, кад говори о Бошњацима, каже да смо ми муслимани под именом Бошњака. Надам се да ће нас Добрица Ћосић чути одавде из Новог Пазара. Господине Ћосићу, ми смо Бошњаци! Добро упамти и добро запиши, јер кад се буде писао трећи меморандум САНУ, неће се моћи писати док се не прочита декларација БАНУ!

Мустафа Церић, реис-ул-улема Исламске заједнице у БиХ, на оснивачкој Скупштини Бошњачке академије наука и уметности (БАНУ) у Новом Пазару, "Прес"

Да се нађемо на четврт пута

Ало!

- Па дођи. Видиш да си сад румен - раширио је Борис руке према Томи.

- А не, ја сам јачи, дођи ти - шеретски је одговорио Николић.

После неколико ситних провокација, лидери две најјаче партије у Србији нашли су се на пола пута и срдачно поздравили.

- Ето видиш како те ја на своје руке примам - шалио се Тадић.



Ало!, о сусрету Бориса Тадића и Томислава Николића на прослави Дана Русије у амбасади те земље у Београду

Дипломате од (породичне) каријере

Момир Марковић Господине Мићуновићу, реците ми колико има непопуњених амбасадорских места и чланова породице Хрустановић, како бих знао да ли ће ова породица бити способна да их сва попуни? Шта је Радмилу Хрустановић квалификовало за амбасадорско место у Братислави, а њену снаху Ану за Рим?

Момир Марковић, посланик СРС-а, председнику скупштинског Одбора за иностране послове Драгољубу Мићуновићу, о готово истовременом постављању Радмиле и Ане Хрустановић за амбасадоре, "Данас"

Без дела мозга који омогућава регионализацију

Млађан Динкић Он [Чедомир Јовановић] је био први политичар с којим сам поделио идеју о децентрализацији и рекао је да ће ЛДП гласати за наше предлоге закона. Не знам шта се десило у глави господина Јовановића, али он је направио велику лоботомију. Оно што он ради последњих месеци делује као шизофрена политика. Мења мишљење из дана у дан. Верујем да је то последица страха од слабог изборног резултата.

Млађан Динкић, председник УРС-а, "Блиц"