Претенденти на пакт са ђаволом

Ђорђе Вукадиновић Просто је невероватно како сваки наредни овдашњи "претендент на престо" наивно верује да ће га мимоићи чаша, односно да ће на крају моћи да ескивира овај пакт са ђаволом, или да га барем он неће превише коштати. У то је скоро сигурно веровао Коштуница када је пристао да га ставе на чело ДОС-а. Можда је у неком тренутку веровао и Тадић. А можда и данас у то верују Николић и Вучић. Или не верују, али им, напросто, више није стало?

Ђорђе Вукадиновић, уредник НСПМ-а, "Политика"

Патуљасти министри појма немају

Умберто Боси Борили смо се цео дан, пре и током Савета министара. Са министром Брунетом замало нисмо прешли са речи на дела. Брунета, патуљче из Венеције, не држи нас за муда.

Умберто Боси, лидер италијанске Лиге за север, сумирајући сукоб са министром рада Ренатом Брунетом који се залагао за смањење пензија, "La Stampa"

Крваво просто завлачење руке у џеп Немцима

Силвио Берлускони Моје срце крвари. Моја влада се хвалила тиме да ја никад не бих завукао руку у џепове Италијанима. Али, суочавамо се са планетарном кризом, идемо у правцу захтева Европске централне банке, која мора да оправда пред другим европским земљама трошење јавног новца како би се помогло Италији, јер готово 30% тог новца су новци немачких грађана.

Силвио Берлускони, преммијер Италије, "Il Sole 24 ore"

Остало скривено само за Хашки трибунал

Рамуш Харадинај Стално смо нападали српске снаге. На сваком месту. Дању и ноћу. Без скривања. Сваког дана смо убијали српске полицајце...

Рамуш Харадинај, бивши "косовски премијер" и по други пут хашки оптуженик, у аутобиографској књизи "Прича о рату и слободи", "Блиц"

Кад чујем конкурс, машим се за пиштољ

Душан Бајатовић Свесни смо да постоји превелика потрошња и да је јавни сектор постављен на овај начин неефикасан. Али сумњам да се ад хок смишљеним административним мерама може решити било шта. Сви знамо да су странке утицале на избор чланова Управних одбора. Ко нам је бранио да поставимо стручњаке?

Душан Бајатовић, потпредседник СПС-а и директор Србијагаса, о предлогу УРС-а за деполитизацију јавних предузећа, "Политика"

Свечана геј смотра

Матија Бећковић Геј параду видим као модерну верзију некадашње војне параде. Она се увек одржавала испред Скупштине, а на свечаној трибини стајали су највиши државни званичници. Тако би требало да буде и сада.

Матија Бећковић, песник, "Прес"