Ко би још, добровољно, Србин био?!

Емир Кустурица Реконструкција мог порекла је моје право, као што су и последице мог одређења такве. Уосталом, није лако бити Србин. Лакше би било да сам изабрао да будем Француз.

Емир Кустурица, режисер, "Курир"

Боље изгубити Косово него губити време

Драгољуб Мићуновић Врло је нездраво живети у илузијама. И што више будемо живели у тој самообмани да имамо значајну моћ и утицај на Косову, утолико губимо време.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а, "Дневник"

ЕУ срећа је лепа само док се чека

Изјаве.нет Нама је требало 45 година само да добијемо датум почетка преговора. Нисмо се предавали. Када почнете да преговарате тек онда почињу проблеми. Међутим, европске интеграције су често фрустрирајуће. Најбоља аналогија за ЕУ је - ради како ти кажем, али не ради онако како ја радим. Тако да ми морамо да се придржавамо бриселског рецепта, али не и праксе данашње Европе. Али тај рецепт је и даље најбољи.

Егемен Бегеш, министар европских интеграција Турске, на форуму Србија и ЕУ, "Б92"

Људско животињско биће

Велимир Бата Живојиновић Данас највише верујем ветеринарима. Они о здрављу људских бића више знају него доктори. [...] Не дружим се са ветеринарима, мада ме зову Бата Животиња.

Велимир Бата Живојиновић, глумац и социјалиста, "Вечерње новости"

Двоструки моноглота

Милан Роћен И ја сам припремио говор на енглеском, али пошто боље говорим српски, одлучио сам да говорим на црногорском.

Милан Роћен, министар спољних послова Црне Горе, на форуму Србија и ЕУ, "Б92"