Само небо зна (и Мрка и СРС)

Момир Марковић Министар Мркоњић једини, поред СРС, зна да ће то бити остварено и да ће онда Србија као таква имати море које јој само по себи припада и да ће овај закон бити потребан. Господине Мркоњићу, хвала што верујете у идеју СРС, да ћемо коначно остварити велику Србију и изаћи на море.

Момир Марковић, посланик СРС, о закону о поморској пловидби Министарства инфраструктуре Милутина Мркоњића, "Курир"

Капацитет за потенцијал

Драган Тодоровић Прича о коалиционом потенцијалу једно од најсрамнијих поглавља у Србији и мислим да је адекватнији назив за коалициони потенцијал - политичка проституција.

Драган Тодоровић, потпредседник СРС-а, "Танјуг"

Један (залогај) за три (књиге)

Војислав Шешељ Нудим вам нагодбу: пробајте само један залогај, а ја ћу заузврат са своје интернет странице скинути три књиге и све документе.

Војислав Шешељ, у Хашком трибуналу, нудећи судији залогај притворске хране, "Бета"

Док је било Тита, било је и децентрализације

Млађан Динкић У Титово време је у одређеном смислу било најбоље. Ово сигурно звучи чудно, али је онда био ред у земљи, поштовали су се закони, људи су у много већој мери имали једнаке шансе за успех и децентрализација је била израженија.

Млађан Динкић, председник УРС-а, за "Мађар со", "Бета"

Благо онима који видеше и не повероваше

Јосип Јошка Броз Одлучио сам да се крстим 2001. године јер су моји кумови изразили жељу да баш ја крстим њихову децу од 17 и 18 година. [...] Вероваћу у Бога оног дана када испратим неког на гробље, а он се врати кући.

Јосип Јошка Броз, унук Јосипа Броза и председник Комунистичке партије, "Ало!"

Признање Косова се маже на образ

Вељко Одаловић Приступом, у којем се и српска и албанска страна строго држе признања или непризнања статуса Косова, не може доћи до правих решења. Држава је имагинарна ствар. Она се не маже на хлеб. Живот је нешто сасвим друго.

Вељко Одаловић, секретар Скупштине Србије, "КИМ радио"