Квадрирање нарцизма (а затим дизање на куб)

Јован Марић Зна се ко одлучује. Кад ви гледате председника Бориса Тадића, видећете у њему типично нарцистично понашање - начин хода, наступа, говора - то је, ја бих рекао, нарцизам на квадрат, или на куб. То је метастаза нарцизма која је веома близу култа. Нарочито то подвлачење "ја" - ја ћу одлучити, ја ћу казати - а не "ми".

Јован Марић, психијатар и потпредседник Нове Србије, ТВ "Свет плус"

Мирко је премијер само у вицу (и у стрипу)

Јован Марић Председник владе Мирко Цветковић је марионета која ништа не одлучује. За њега се може причати онај стари виц да ни његова супруга не верује да је премијер, као што се причало за бившег председника СРЈ Зорана Лилића.

Јован Марић, психијатар и потпредседник Нове Србије, ТВ "Свет плус"

Мило на врху листе угрожених врста

Томислав Николић Истина, и Мило Ђукановић је угрожен као човек који је дуго година сарађивао са Америком. Кад САД реши да вас промени, она вас некад тера и у затвор. Он то зна и осећа. Шта ће му онда сукоби са Србијом, поготово ако победи СНС?!

Томислав Николић, председник СНС-а, "Блиц"

"Немачка медецина је најбоља на свету"

Вук Драшковић До 9. децембра у подне Европа је била идеално место, којем смо тежили, да би након вести да нисмо добили статус кандидата истог дана кренула кампања да та Европа више заправо и није Европа, него је то немачки Рајх и да нас је исти историјски непријатељ довео у позицију у којој смо били 1914. и 1941. и да је национална обавеза да одговоримо тврдо, жестоко као што смо одговорили онда.

Вук Драшковић, председник СПО-а, на питање шта мисли о паду евроентузијазма у Србији, "Бета"

Све смо могли ми (да је робовласништво трајало краће)

Драган Шутановац Пореским законима смо могли да другачије оптеретимо оне који много имају, не са идејом да им узмемо, него да се добит адекватно расподели и да нико не буде 'робовласник' у 21. веку.

Драган Шутановац, потпредседник ДС-а, "Танјуг"

Волите Ђинђића као што смо га ми мрзели

Јоргованка Табаковић Говорим о бившем премијеру Зорану Ђинђићу, који 21. фебруара 2003. године у интервјуу каже: "Чак и да Савет безбедности УН призна Косово, то је отимање и то није регуларно. Србија не сме да призна отимање Косова, и чак и да је решено питање безбедности Срба на Косову, тиме није решен проблем Србије на Косову." Да ли он зато данас није жив, ја не знам, али тај став мора да буде жив.

Јоргованка Табаковић, функционер СНС-а, "Дневник"

Пољубац мост краси

Милутин Мркоњић Увек сам на градилишту тако да за мене кампања траје непрестано. Немам ништа против да и остали политичари обилазе градилишта. Најбољи пример је дао председник Тадић који је на мосту код Бешке клекнуо и пољубио асфалт. Алал му вера. Дивним гестом је одао признање великом урађеном послу.

Милутин Мркоњић, министар за инфраструктуру из СПС-а, "Вечерње новости"

Није што је наш, ал' стварно је најатрактивнији

Добривоје Танасијевић - Ден Тана Упитао сам Џорџа Клунија да ли зна да председник Србије Борис Тадић много личи на њега. Од срца се насмејао и одговорио ми да га је исто питао и Силвио Берлускони неколико пута. Пренећу вам дословно шта ми је Џорџ Клуни рекао за Бориса Тадића: "Тадић је много атрактивнији од мене, али сам ја много бољи глумац од њега."

Добривоје Танасијевић - Ден Тана, пословни човек из Лос Анђелеса, "Независне"