Ђилас отворио очи Белгијанцу

Драган Ђилас Хвала Вам на писму којим сте нам "отворили очи". Из Вашег искуства градоначелника града од 12.000 становника, колико има једно мање насеље у Београду, сигурно сте у позицији да разумете и сагледате потребе 1,7 милиона становника, од којих су неколико десетина хиљада припадници ромске националне мањине [...] Град Београд је, након Вашег писма, спровео анкету међу припадницима ромске популације према којој се 76% њих изјаснило да би одмах отишло да живи у Белгију, док је преосталих 24% изјавило да би радо посетило Белгију, како би се на лицу места уверили у квалитет живота. Уколико сте у могућности да примите неке од ових људи, ми ћемо им организовати превоз. У случају да се неко од њих упути у Ларне у сопственој организацији, молим Вас да ме о томе обавестите.

Драган Ђилас, градоначелник Београда, писмo градоначелнику белгијског Ларнеа Игнасу Де Бердемакеру, који је изразио забринутост за положај Рома у Београду, "Телеграф"

Сурвавање у ЕУ

Чедомир Јовановић Какав резервни план? То вам је као да тражите резервни план од возача који се сурвао у провалију.

Чедомир Јовановић, председник ЛДП-а, на питање постоји ли резервни план ако пропадне улазак Србије у ЕУ, "Упитник" РТС-а

(Не)потопљена подморница

Борис Тадић Србија је ипак одржала привреду, главу смо одржали изнад воде, а многи су потопљени у међувремену.

Борис Тадић, председник Србије, "Курир"

Евроатлантско студирање, руско подривање

Јелена Милић Има простора да се овакав ауторитарни систем подрива.

Јелена Милић, директорка невладине организације Центра за евроатлантске студије, о победи Владимира Путина на руским председничким изборима, "Хоћу да знам" ТВ "Б92"