Правимо Динкића од пара

Драган Марковић Палма Млађан Динкић је можда имао раније неке грешке, али зна да прави паре.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а, током скупштинске расправе о експозеу Ивице Дачића, "Блиц"

Широм (нај)Европе

Драган Марковић Палма Ивица Дачић је добио признање "Најевропљанин", што значи да је примљен широм Европе.

Драган Марковић Палма, председник ЈС-а и коалициони партнер Ивице Дачића, о признању које додељује српска НВО "Прва европска кућа", РТС

Гутачи кључева и оператери на гиљотини

Мијат Лакићевић Нова Влада Србије треба да уради три ствари. Прво, да министар финансија Млађан Динкић закључа државну касу и да кључ "прогута". Друго, да се [Влада] не "приближава" Народној банци Србије. И треће, да узме "гиљотину" у руке и да "сасече" огроман број непотребних прописа који оптерећују привреду и грађане Србије.

Мијат Лакићевић, економски новинар и уредник "Новог магазина", емисија "Реч на реч" РТС

Грљен, љубљен и опеван

Драган Марковић Палма Ивицу Дачића познајем двадесет година. Где год да одемо, даме и господо, он се грли и љуби са народом. Воле га, бре, људи. И зато је он најбољи. Ја му кажем – Господине Дачићу, јеси ли ти дошао на славу па се љубиш са свима? [...] Никада Србија није имала, нити ће имати таквог премијера – човека који воли да пева, да игра, да се дружи.

Драган Марковић Палма, председник ЈС и председник СО Јагодина, расправа у Скупштини Србије поводом избора нове владе, "Шта радите, бре?" РТС-a

Две кафе за једног Палму

Драган Марковић Палма Јутрос сам наручио две кафе и питао конобара колико коштају, а он је рекао – 10 динара, што значи да је једна кафа пет динара. Предложићу да за новинаре и службенике остану исте цене, а да посланици плаћају као у ресторану 120 динара.

Драган Марковић Палма, председник ЈС и председник СО Јагодина, "Танјуг"

На лепој плавој Темзи

Томислав Николић Гледајући Лондон, препознао сам оно што сам гледао на разгледницама. [...] Пред Лондоном морате да застанете. Све време док сам гледао Темзу и Лондон мислио сам на Саву и Дунав – не само на Аду Циганлију, већ и на општину Палилула све до Панчева.

Томислав Николић, председник Србије, уочи отварања Олимпијских игара у Лондону, "Б92"

(Волим) голманов страх од пенала

Томислав Николић Ја сам најбољи у атлетици [...] Наравно, волим и колективне спортове, пошто сам одрастао у време када је некако у Србији колектив био важнији од свега. [...] Посебно волим спортове у којима има голмана.

Томислав Николић, председник Србије, после отварања "Павиљона Србија" на Олимпијским игарама у Лондону, "Бета"

Кап религије, две капи народних надања и чаша различитих програма

Драгољуб Мићуновић Примећујем да је мандатар религиозан и да ставља Богу у руке одлуку [...], али је велики грех варати народна надања. [...] Запамтите, не добијају се избори једном за свагда, узмите се упамет. Овде су помешани програми, носиоци програма и тек сада је тешко да се каже за шта је грађанин гласао, а шта је остало у програму.

Драгољуб Мићуновић, председник Политичког савета ДС-а и новоизабрани шеф посланичке групе ДС-а у Скупштини Србије, приликом скупштинске расправе о избору нове Владе Србије, "Бета"

Учинићемо више него што очекују ови што су обећавали

Ивица Дачић Свестан сам великих очекивања које грађани имају од мене и учинићу много више него што очекују, а ова влада ће урадити више него што је било ко обећао.

Ивица Дачић, премијер Србије, "Танјуг"

Студент оријенталистике код проф. А. Џоли

Ивица Дачић Кажу да реч Балкан значи крв и мед, доста је било крви, време је да се окуси и мед.

Ивица Дачић, као мандатар за састав нове Владе Србије, "Ројтерс"

Трипл-дабл реплика

Ивица Дачић -Мени је свеједно када ће Скупштина гласати о влади, ја сам на власти и овако и онако.

-Можда су тајкуни настали у време Милошевића, можда су направили први милион у време Милошевића, али су стоти милион направили у "Ваше" [ДС] време.

-Уз дужно поштовање Вас [Александар Југовић], Вашег образовања и Ваше странке, не видим да имате морално право да делите лекције о мојој писмености. Ако мислите тако да водите политику, онда је за Вас време одавно стало. Ви се још налазите у рововима из романа. Причате о „неписменим бајкама“. У којој бајци Ви живите? [...] Ваш председник Вук Драшковић на гусларској вечери говори да су издали са његових скута. Што сте Ви отишли са Тадићеве листе?


Ивица Дачић, председник СПС-а и мандатар за састав нове Владе Србије, скупштинска расправа поводом експозеа, "Бета"/"Танјуг"