Чиста прљава пропаганда

Богољуб Карић Моје дружење са Милошевићем је била чиста пропаганда непрофесионалних новинара.

Богољуб Карић, бизнисмен, ТВ "Политика"

Удружена православна левица

Изјаве.нет Замолићемо патријарха Павла, који је за нас светац, да уважи глас сваког православца и уложи свој утицај код Војислава Коштунице како би се Слободану Милошевићу омогућили хуманији услови лечења.

Драгана Кузмановић, портпарол ЈУЛ-а, конференција за новинаре

Теориј(ск)а завера

СПО Према поузданим информацијама, Демократска странка добила је налог од Зорана Ђинђића да предузме 'безобзирну кампању' против Српског покрета обнове и Вука Драшковића. Ђинђић је рекао да је он сада у позицији у којој је био Милошевић, кад се фалсификатима и лажима обрушавао на свог главног политичког противника, Српски покрет обнове и Вука Драшковића. Он је гарантовао подршку 'главних медија у Србији', а и подршку 'друге врсте', што су неки чланови овог тима ДС за борбу против 'непријатеља' примили са чуђењем и огорчењем. Српски премијер истакао је да огроман број људи на Равној гори, Четврти сабор СПО и опште расположење у Србији показују да он и његова странка немају већег противника од СПО и да су 'сва средства борбе против четника и монархиста дозвољена'.

СПО, саопштење

Неколико (у души) добрих људи

Стјепан Месић Бора Јовић ми је рекао: 'Срби у Хрватској су ваши грађани, радите с њима шта год хоћете. Ако хоћете, набијте их на колац'.

Стјепан Месић, председник Хрватске, радио "Слободна Европа"

Неколико (у души) добрих људи

Срђа Поповић Од свих оптужби које су радикали изрекли за овом говорницом, једино је тачна она да Владан Батић има велики нос.

Срђа Поповић, републички посланик ДОС-а

Неколико (у души) добрих људи

Миломир Марић Та протува ми је била јасна још онда кад је, због филма 'Пластични Исус', послала на робију Лазу Стојановића. Све што се у његовом даљем животу и каријери дешавало, само је потврђивало о каквој се моралној накази ради. Још пре две године сам у 'Профилу' објавио да је пронађен најглупљи и најпокваренији човек у Србији и да му је име Вук Обрадовић.

Миломир Марић, уредник "Профила", "Тина"

Обрен Који Још Лети

Драган Маршићанин Што се тиче рада Обрена Јоксимовића, ДСС није добила никакве знаке неслагања или противљења ономе што он ради и ми смо као странка задовољни његовим радом.

Драган Маршићанин, потпредседник ДСС-а и председник Скупштине Србије, "Б92"

Борба непрестана

Сузана Манчић Ни мени није лако, борим се са Пилетом, певачима, кремом за груди, чајем за простату, и онда морам да побегнем у неку шалу или гег.

Сузана Манчић, водитељица на ТВ Пинк, "Тина"

Обрен Који Још Лети

Данас Запослени Дома Стари град поново су затражили оставку ресорног министра Обрена Јоксимовића, оставивши у Секретаријату ДСС-а писмо са симболичним питањем 'Да ли је слетео или пао'?

Данас,

Борба непрестана

Изјаве.нет ЗВЕР, ДОВЕДЕНА ДА ЗАПЛАШИ СРБЕ, РАШЧЕРЕЧИЛА ШИПТАРА!

Зона сумрака, наслов

Неколико (у души) добрих људи

Миленко Смиљанић Ја са Гашом Кнежевићем не могу уопште да разговарам, он до поднева игра тенис а од поднева пије виски; Владан Батић се бави упадањем у 'Галенику' и сличним стварима, а министар здравства, и сами знате како изгледа, да се човек од њега поплаши.

Миленко Смиљанић, председник Већа савеза синдиката Србије, "Кикиндске"

Пољска (на куб) у мом срцу

Адам Михњик Балкан, то је Пољска на куб. То су четири Пољске, кад су у питању компликације. Сама Пољска је неразумљива, а Балкан је још пет пута неразумљивији. Мени, Пољаку, лакше је да разумем Србе него, рецимо, Американцу и он од тога ништа не разуме. Ја разумем јер ми смо од истог мајмуна. Ја се добро осећам у Србији, а и поред тога, постоје такве нијансе које чак ни мени нису јасне.

Адам Михњик, пољски историчар и публициста, "Данас"

Пољска у мом (чешком) срцу

Александар Берчек Плашим се да процес транзиције не остави негативне последице најпре у култури као што се десило у Пољској, која је добила 'Шкоду' а изгубила прашку филмску школу.

Александар Берчек, глумац и новодемократа, цитат према "Кикиндским"