Добра шала злата вреди

Бајрам Реџепи Надимак ми јесте био 'Терориста', али то је било само у шали.

Бајрам Реџепи, "премијер Косова" и бивши члан ОВК-а, "Блиц"

Добра шала злата вреди

Стојан Церовић Милан Милутиновић веровао је да се подразумева да он само жели да добро поједе, да буде виђен у најбољем друштву које се овде могло наћи – и откуд је то злочин? Нити је намеравао да предводи слободољубиво човечанство нити да брани српска огњишта. Али, виђен је како се безразложно смеје ономад у Рамбујеу и то би му на крају могао бити најтежи преступ у односу на међународно право.

Стојан Церовић, у "Времену"

Индивидуална одговорност и колективни кривци

Соња Бисерко Реакције на почетак суђења попримиле су карактер националне хомогенизације која је истовремено потврдила да су Милошевић и његова политика уживали скоро плебисцитарну подршку. Реакције у стилу да је то 'суђење српском народу', те да ће Хаг 'завршити дебаклом' у суштини аболирају индивидуалну одговорност, због које је Милошевић тамо, и истовремено значе пристајање на колективну одговорност.

Соња Бисерко, председник Хелсиншког одбора за људска права, "Хелсиншка повеља"

Љубав, итд.

Предраг Мики Манојловић Деветог марта и све до Петог октобра одлучивало је њих двоје које се воле а данас одлучује њих осамнаест који се не воле. То је квалитативна разлика.

Предраг Мики Манојловић, глумац, "Студио Б"

Фашисти и остали нацисти

Петар Луковић Више у овој fucking земљи није важно тко је на њеном челу: Ђинђић, Коштуница или Мира Марковић; есенција лудила примереног очувању Српских Националсоцијалистичко-фашистичких Интереса, колико то год то блесаво изгледало, јесте суштина политике којој би се и Макијавели дивио.

Петар Луковић, новинар, "Хелсиншка повеља"

Фашисти и остали нацисти

Мирјана Бобић-Мојсиловић Рушење 'старог режима' довело је на јавну сцену све саме 'демократе с пендрецима', заговорнике идеје морално-политичке подобности по америчким стандардима, подобности која се у савременом свету еуфемистички назива 'политичка коректност', и поставило их на кључна места нашег јавног живота - стандарди који су довољни за успињање на лествици коректних исти су као стандарди који су некада били услов за велику партијску каријеру - углавном непостојање никаквог дела, озбиљна количина агресије, истицање у борби против непријатеља 'Менталног Стејт департмента', декларативно братство и јединство, лично оверени првоборачки стаж, и бестидни став да свако ко није са њима - јесте ни мање ни више - него фашиста. У последњих годину дана, колико је мени познато, они су произвели више фашиста у Србији него Павелић у Хрватској... Што више фашиста открију и прогласе на својим мрачним светковинама једине истине и правде, то више пара зараде.

Мирјана Бобић-Мојсиловић, новинарка и списатељица, "НИН"

Ухваћен у преписивању (од Ђелића)

Богољуб Карић Живећу код тетке.

Богољуб Карић, на информацију да се власти у Србији спремају да му одузму кућу на Дедињу, "Блицњуз"

Материјал

Лука Караџић Радован је направљен од најбољег материјала. То су здрави гени.

Лука Караџић, брат Радована Караџића, "Независна светлост"

Ипак се зна неки ред

Србобран Бранковић Чињеница да је пљачкаш 'Делта' банке ухапшен за један дан показује да у Србији не може свако да краде.

Србобран Бранковић, истраживач јавног мњења, "Студио Б"

И туђи зуби су слађи?

Јован Марић Ако су зуби јефтини, можда их нећете ни прати. Ако за нову круницу морате да одвојите половину плате, ритуал нећете прескочити ни једно вече.

Јован Марић, психијатар, "Политика"

Осећај за сензибилитет

Жељко Митровић Можда то јесте мој проблем, што сам старији, све више имам потребу да људи уважавају мој рад и да признају то што ја радим. То је потпуно нови сензибилитет који ме заокупља.

Жељко Митровић, бивши члан ЈУЛ-а, "НИН"

Првак у математици и прваци у култури

Жељко Митровић Ево, јуче сам разговарао са момком који је првак Србије у математици, победио на републичком такмичењу два пута узастопно и искључиво гледа 'Пинк'. Јавио ми се да каже да је ненормална теза да смо ми заглупљивали народ. Првак на републичким такмичењима у математици који гледа само 'Пинк' телевизију није заглупео нимало.

Жељко Митровић, власник "Пинка", "НИН"

Првак у математици и прваци у култури

Исидора Бјелица И 'Временска прогноза' је емисија из културе.

Исидора Бјелица, списатељица, о културном програму ТВ "Пинк"

Натпис или етикета?

Изјаве.нет На штанду листа 'Данас' уочљивији је био натпис 'Навип' него лого самог листа.

Кикиндске, извештај са новосадског сајма медија