На хол-брук

Ричард Холбрук Срби у Београду морају се суочити с реалношћу и изабрати или Косово или Европу. Ако изаберу Косово, изгубиће и то, али и Европу. Ако изаберу Европу, онда ће цели Балкан ући временом у ЕУ.

Ричард Холбрук, бивши амбасадор САД у УН, "Вечерње новости"

Д(евичанска)С(транка)

Изјаве.нет Ако бисмо мерили на вагу крађу Демократске странке, односно власти у претходне три године и оно што су они радили за претходних десет, ми смо за СПС – Мајка Тереза. Ми смо девице.

Властимир Крстајић, председник одборничке групе ДОС-а у СО Смедерево

Кад свеци учествују на изборима

Мирољуб Лабус Кључно питање за председничке изборе ће бити да ли ће демократски блок имати једног јединог или два кандидата. Ако има два кандидата, шансе да буде изабран било који од њих су минималне, а ако има једног кандидата, Радикална странка нема никакве шансе. Могу да доведу светог Петра за председничког кандидата, изгубиће.

Мирољуб Лабус, потпредседник Владе Србије, "НИН"

Страшила

Стојан Церовић Међутим, свако ко од ове владе покушава да направи велико страшило чини јој неправду, пре свега прецењује њене моћи, а чини се штета целој заједници. Мислим на оне који у овој влади виде ништа мање него фашизам, мрак, претњу мањинама, мржњу према Европи. Мислим на војвођанске аутономаше и црногорске сепаратисте. Из њихових реакција на ову владу види се да су се опкладили на наставак зла и на сукоб Београда са светом. Најгора влада у Србији била би за ту политику најбоља. Црна Гора би убрзала осамостаљење, а Војводина би интернационализовала своју аутономију.

Стојан Церовић, у "Времену"

Страшила

Томислав Николић СРС има срећу да је увек у опозицији самостално, сви други пређу на супротну страну када се ми појавимо.

Томислав Николић, заменик председника СРС-а, у Скупштини СЦГ

Генетски модификована влада

Војислав Коштуница Ова влада ће јасно нормативно уредити и ригорозно спречити увођење у производњу и стављање у промет генетички модификованих усева и прехрамбрених производа.

Војислав Коштуница, експозе пред посланицима

Генетски модификована влада

Ивана Дулић-Марковић Мој став је да сам ја јако орјентисана ка новим знањима, верујем у знање, верујем у науку и верујем у нове технологије. Исто тако верујем да је генетички инжењеринг једна нова технологија која ће служити на добробит човечанству... Један од приоритета ће бити да се донесу добри правилници за обележавање и да свако зна да ли производ има порекло од неке генетски модификоване биљке или ензима, да то јасно пише и да свако може да одлучи да ли ће да користи то, или ће да користи органску пољопривреду.

Ивана Дулић-Марковић, министар пољопривреде, "Б92"

Амнестија

Зоран Стојковић Приликом 'суђења шесторици' Амнести интернешенел похвалио ме је за професионално вођење процеса.

Зоран Стојковић, министар правде, у саопштењу медијима

Амнестија

Милан Николић Оцена Амнести интернешенел је била да је то последње стаљинистичко суђење у Источној Европи, мислим да у демократској Србији он не би смео да буде министар правде и да Србији, каква год била, не заслужује таквог министра правде... Јавио сам се Војиславу Коштуници – јер дуго се знамо, обојица смо били дисиденти – чим сам чуо да ће Зоран Стојковић бити кандидат. Коштуница ми је рекао да је сметнуо тај случај с ума и да је већ касно за промену одлуке јер је она прошла одређене партијске органе.

Милан Николић, један од осуђених у том процесу, "Б92" и "Политика"

Шта зна дете шта је 21 година

Драган Јочић Свако од нас је имао дечачке несташлуке.

Драган Јочић, министар полиције, о обијању киоска када је имао 21 годину, "Политика"

Шта зна дете шта је 21 година

Драган Јочић Неумесно је да ме у дану када гори Хиландар неко пита о крађи цигарета.

Драган Јочић, министар полиције, о обијању киоска када је имао 21 годину, "Б92"

И после Мире...

Б92 Сви ЈУЛ-ови комунисти сад се зову 'Коштунисти'.

Б92, коментар посетиоца сајта на именовање Радета Булатовића за шефа БИА

И после Мире...

Зоран Шами Раде Булатовић јесте био ухапшен у време акције 'Сабља', држан је у затвору без икаквог разлога три месеца, након тога није подигнута оптужница и сад испада да он има сукоб интереса. Знате, то би било исто тако као кад би вас неко ухапсио, држао вас три месеца у затвору, а онда вам накнадно забранио да се бавите новинарским радом јер имате сукоб интереса.

Зоран Шами, високи функционер ДСС-а, конференција за новинаре

Вера у поверење

Војислав Коштуница Имао сам и имам поверења у морални и професионални кредибилитет свих министара у влади. То значи да нећу прихватити, влада неће прихватити било какву оцену, дисквалификацију која има сензационалистички карактер, али будите уверени у то да у било којем случају, ако би се било шта појавило у јавности што би имало другачији, а не сензационалистички карактер, то ће повлачити врло јасне консеквенце.

Војислав Коштуница, председник Владе Србије, конференција за новинаре

(Не)одлучно не

Драган Маршићанин Одговор је не – али, до тог 'не' има пуно ствари које могу учинити странке које чине власт, као и у оном периоду кад је влада Зорана Живковића рекла 'не' испоручивању по командној одговорности четворице новооптужених.

Драган Маршићанин, министар привреде, на питање да ли би било изручења Хагу ако то буде услов наставка финансијске помоћи, "РТС"

Биће што бити мора

Војислав Михаиловић Може Црна Гора да тражи шта хоће. Министарство иностраних послова ће припасти Србији, а будући шеф дипломатије биће председник СПО Вук Драшковић.

Војислав Михаиловић, потпредседник СПО-а, "Срна"

Пре нас – потоп

Срђан Ђурић Интернет страница посвећена Зорану Ђинђићу повучена јер је у припреми нови сајт Владе Србије. На том новом сајту ће бити места за све владе које су постојале у Србији у прошлости, и наравно да ће значајно место заузети и покојни премијер Ђинђић и његова влада. Интерпретација београдских медија није ни професионално, ни људски коректна.

Срђан Ђурић, шеф Канцеларије Владе Србије за сарадњу са медијима, "Бета"

Неполитички геније

Миодраг Кривокапић Љубиша Ристић је генијалан редитељ, али шта ћу му ја кад воли да се бави политиком. Сви смо ми робови свог карактера и одређених веровања.

Миодраг Кривокапић, глумац, "НИН"