Организована држава против необогаљеног тероризма

Милован Бојић Организована држава би требало свим средствима да одсече тероризму и руке и ноге.

Милован Бојић, потпредседник републичке Владе, "Б2-92"

Обликујем будућност по свету

ЈУЛ Без активног учешћа Југословенске левице и њених препознатљивих политичких опредељења је незамислива било каква озбиљна међународна политичка, демократска, економска, културна, информативна активност, као и обликовање будућности света.

ЈУЛ, саопштење Главног одбора

Зашто кажеш сви а мислиш на њих?

Изјаве.нет Сви притискају. Многи хоће да туже, многи хоће да суде, проглашавају се кривци пре суђења, а само је суд надлежан да утврди кривицу и изрекне заслужену казну.

Драгиша Крсмановић, јавни тужилац Србије, "Бета"

Терорантна полиција

Иван Марковић Постоје хулигани који се на улицама сукобљавају са полицијом, која веома савесно и коректно, мада можда превише толерантно, сузбија дивљање тих хулигана.

Иван Марковић, портпарол ЈУЛ-а, конференција за новинаре

Терорантна полиција

Изјаве.нет Када неког ударите и он падне и кад је разбијен, немојте да губите време ударајући га још. Добиће он своју порцију касније у 'марици' и затвору. Идите на друге.

полицијски командир, цитирано према листу"Данас"

Добра власт, (х)рђав кум

Вук Драшковић Неко, односно онај ко нема ни рођака ни презимењака у Србији хушка власти на све ово.

Вук Драшковић, лидер СПО-а, "Бета"

Војо, Турчине...

Александар Тијанић Да су Турци имали овакав Закон о информисању и Војводу за потпредседника београдског пашалука, још би се вијорио барјак са полумесецом над Београдом.

Александар Тијанић, новинар, бањалучке "Независне новине"

Слобода гушења

Горан Матић О каквом гушењу слободе медија у Југославији се ради, када је наша земља последњих година позната по експанзији свих врста и видова медија, нарочито приватних.

Горан Матић, савезни министар информација, у писму генсеку Међународне федерације новинара и представнику ОЕБС-а за слободу медија

Види руке!

Никола Шаиновић Што се тиче Блица, дошло је до поремећаја у пословним односима између компанија које издају и које штампају новине. У том поступку нисам уочио никакву интервенцију државе.

Никола Шаиновић, магистар и члан Извршног одбора СПС-а, конференција за новинаре

Све је једноставно кад си у Србији

Изјаве.нет Студио Б није преузет, једноставно је сада Влада оснивач Студија Б.

Радмила Вишић, помоћник министра информисања, "Б2-92"

Патуљци појма немају

Србијанка Турајлић Не понашајте се као опозиција, к'о Бога вас молим... Немојте копирати нас маторе, ми смо показали да појма немамо ни о чему. Лидери опозиционих странака на трећем спрату Скупштине пију виски са ледом док се на улици пребијају људи.

Србијанка Турајлић, смењени професор ЕТФ-а, на скупу студената Философског факултета

Јефтино а опредељено

Живадин Јовановић Укључивање војника појефтињује градњу, али и показује свету каква су нам опредељења.

Живадин Јовановић, министар иностраних послова, о путу који је обновила Војска Југославије, "Радио Београд"

Ескадрони смрти

Бора Ђорђевић Дао сам се на формирање болесничког батаљона јер је то, изгледа, једини начин да се у Србији остваре демократске промене. Сви болесници ће учествовати у томе, распоређени у три чете: Зомби 1, Зомби 2 и Зомби 3. Туберани ће бити претходница наших трупа са задатком да рашире заразе у противничким редовима. Затим долазе на ред зомбији са геријатрије, специјална јединица за психолошки рат и заплашивање. Тек онда на сцену ступа инфективна бригада са сидашима као ударном иглом. На крају ће 'ауто јединице' са ортопедије, они на колицима и са штакама, и 'специјалци' из Лазе докусурити већ грогираног противника...

Бора Ђорђевић, вођа "Рибље чорбе, из болнице за "Глас јавности"

Магистар макрологије

Клеопатра Немојте да ми се правдате, јер вас ја не оптужујем. Још увек нисам магистрирала право. Ви сте пре свега леп човек и, ако ви нисте макро, онда ћу ја да будем макро, а ви будите моја роба.

Клеопатра, "крунисана краљица", Слободану Станковићу, власнику часописа "Стриптиз", у ТВ емисији "Свет плус"